Härjegårdar säljer fastigheten Domaren 13 i Sveg

Härjegårdar säljer fastigheten Domaren 13, på adressen Färjegatan 5 A–E i Sveg. Det beslutade styrelsen i Härjegårdar vid styrelsemötet måndag 27 december 2021. Köpeskillingen hamnade till slut på 6 Mkr.

– Köparen Mudi Fastigheter AB har presenterat en trovärdig ambition och framtidsplan för Domaren 13. De har identifierat investeringsbehoven i fastigheten, något som signalerar att fortsatta satsningar ska ske i beståndet säger Hans Heuser vd för Härjegårdar.

Fastigheten Domaren 13 innehåller 29 stycken lägenheter i storlekarna 1, 2 och 4 rum och kök, samt en lokal. Fastigheterna såldes genom auktionsförfarande via mäklare. Tillträdet är planerat till 1 mars 2022.

– De nya ägarna har erfarenhet av fastigheter sedan tidigare. Verksamhetsplanen signalerar långsiktighet och framåtanda, man har meddelat att man har för avsikt att stanna länge i Sveg. De har inför köpet redovisat hur man avser att hantera daglig fastighetsdrift till exempel drift, underhåll och felanmälan. Det känns positivt, säger Hans Heuser.

Försäljningen är en del av omstruktureringen av bostadsbeståndet inom Härjegårdar.

– Vi anser oss ha hittat en bra ny ägare till fastigheten Domaren 13. Köparna har redovisat en affärsplan som stämmer väl överens med vad vi långsiktigt anser är bra för både Sveg och för Härjegårdar. Dessutom tror jag att det är positivt att det tillkommer fler aktörer som kan bidra till utvecklingen av bostadsmarknaden i Sveg, säger styrelseordförande i Härjegårdar Stig Holm (C).

Fastighetsbeståndet har legat ute till försäljning sedan hösten -21. Intresset för fastigheterna ökade under senhösten 2021 och mynnade ut i att flera intressenter var med i budgivningen. Utöver pris har Härjegårdar även beaktat och utvärderat intressenternas verksamhetsplaner.

– Vi ser en stor potential i utvecklingen av fastigheten Domaren 13 i Sveg. Vår ambition är att verka långsiktigt och aktivt bidra till att utveckla bostadsområdet och ett hållbart Sveg för framtiden. Vi ser stor potential i Sveg och är väldigt glada över möjligheten att få etablera oss här, säger Umit Dag och Mattias Isik, ägare till bolaget Mudi Fastigheter AB.

Fastigheten Domaren 13 i Sveg

Fastigheten Domaren 13

Publicerat av: Birgitta Andersson 2022-01-31