Härjegårdar säljer Fjällglimten i Vemdalen

Härjegårdar säljer Fjällglimten i Vemdalen till Vemdalen by fastighets AB för 4,5 miljoner kronor. 

Vemdalen by fastighets AB har ett tydligt budskap om att lägenheterna ska förbli hyresrätter med målgruppen äldre, unga och säsongsarbetare i området, säger Hans Heuser, vd för Härjegårdar.

Fjällglimten, Vemdalens kyrkby 31:32, ligger centralt i Vemdalen på Skolgatan 1. Fastigheten har 14 mindre lägenheter, kök, matsal och uppehållsrum. Fjällglimten upphörde som särskilt boende vid årsskiftet 2019-2020.

De nya ägarna har gedigen erfarenhet av fastigheter. Verksamhetsplanen signalerar långsiktighet och en lokal organisation på plats. Det känns positivt, säger Hans Heuser.

Fastigheten har funnits till försäljning sedan i höstas och det fanns flera intressenter. Utöver pris har Härjegårdar beaktat och utvärderat köparnas verksamhetsplaner. Förvärvet är villkorat med godkänd besiktning och finansiering. Tillträde är planerat till 22 maj 2020.

Vi ser positivt på Vemdalen som ort och vill vara med och utveckla det lokala samhället. Långsiktighet är ett viktigt ledord för oss och vi ser fram emot att erbjuda boende för olika behov och åldersgrupper från i sommar.

Härjegårdar har varit en professionell partner i denna affär och vi ser fram emot att ta vid när Härjegårdar lämnar över stafettpinnen, säger Johannes Vock, styrelseordförande för Vemdalen by fastighets AB.

Fredrik Schukuj, Hans Heuser och Johannes Vock. Foto Katarina Bufvers

Fredrik Schukuj, Hans Heuser och Johannes Vock. Foto Katarina Bufvers

Publicerat av: Birgitta Andersson 2020-10-15