Härjegårdar utreder förutsättningarna för ett Seniorboende i Hede

Härjegårdar Fastighets AB utreder just nu förutsättningarna för ett seniorboende i Hede. En del i denna process är att genomföra en enkätundersökning till personer boendes i västra delen av Härjedalen, i åldersgruppen +62 år och uppåt. Syftet med undersökningen är att ta reda på intresset av att i en framtid bosätta sig i ett seniorboende i Hede. Undersökningen kommer att ske via telefonintervjuer av en extern leverantör som heter Origo Group och påbörjas tisdag 20 april.

Härjegårdars definition av ett seniorboende är: Ett boende för den pigga/aktiva pensionären (+65år), med eller utan beviljad hemtjänst. Ett boende som ska präglas av trygghet, gemenskap och närhet till service.

Utgångspunkten för utredningen är en befintlig fastighet mitt i Hede, med adressen Postgränd 1
och 2, som iså fall är tänkt att totalrenoveras till ett nybyggnadsskick, vilket innebär nya ytskikt, nya kök, nya badrum/duschrum/WC och nya installationer (El, ventilation, värmesystem). Fastigheten kommer att hålla en hög tillgänglighetsnivå, vilket bl.a. innebär hiss. Varje lägenhet kommer att få en egen balkong/uteplats, det kommer att finnas P-platser under tak (carport), lägenhetsförråd i källaren samt gemensamhetsytor för samvaro/aktivitet inom fastigheten.

Sveg 2021-04-14

Hans Heuser
VD

 

Postgränd 1 Hede

Postgränd 1

Postgränd 2 Hede

Postgränd 2

Publicerat av: Birgitta Andersson 2021-04-19