Så söker du bilplats

Härjegårdars uthyrningsregler/policy Länk till annan webbplats.

Ansökan via vår hemsida

För att kunna få erbjudande om en p-plats hos Härjegårdar Fastighets AB måste du först registrera dig via Mina sidor Länk till annan webbplats. här på vår hemsida.

Har du inte möjlighet att fylla i en ansökan själv på vår hemsida är du välkommen att besöka vårt kontor på Fjällvägen 5 i Sveg. Där har vi tillgång till en dator som du kan få låna. Vi hjälper gärna till om det behövs.

Kontakta oss i förväg på telefon 0680 - 169 50 och boka en lämplig tid för besöket.


Din personliga PIN-kod

När din ansökan registrerats hos oss kommer den PIN-kod du valt till dig via e-mail. Med din PIN-kod loggar du in på din personliga sida där du själv bevakar utbudet av lediga p-platser och anmäler intresse.

Här kan du också se vad som händer med den/de p-platser du har visat intresse för. Du kan här se om det är du eller någon annan sökande som har blivit tilldelad p-platsen. Det är den som svarar ja och har flest ködagar som blir tilldelad p-platsen.


Kötid

Som sökande hos oss räknas kötiden per dag.


Uppdatera din ansökan

För att vi ska ha aktuella uppgifter och för att du ska kunna stå kvar som sökande till p-plats måste din ansökan uppdateras en gång per år. Ansökan uppdateras automatiskt varje gång du loggar in med personnummer och PIN-kod på Mina sidor. Sökande som inte uppdaterar sin intresseanmälan inom 12 månader rensas bort och intjänade poäng förloras.


Aktiv sökande

Du bevakar vårt utbud av lediga parkeringar och garage genom att logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats. med ditt personnummer och din PIN-kod. Söker du aktivt p-plats kan du prenumerera på lediga p-platser, läs mer om det under prenumeration.


Publicering av p-plats

När en p-plats blir uppsagd publiceras den på vår hemsida under 7 dagar.

Som inloggad på Mina sidor Länk till annan webbplats. kan du alltså följa hela uthyrningsprocessen för de p-platser som du anmält intresse för. Sökande måste själv bevaka vilka p-platser som blir lediga.


Erbjudande om p-plats

De 5 sökande som har flest ködagar och som anmält intresse för p-platsen blir erbjuden den. Hyresgäster har företräde.

Det är den som är hyresgäst och som har flest ködagar och som får kontraktet på p-platsen om denne väljer att tacka ja.

Vi gör en kreditkontroll och förvissar oss om att Du har inkomst, goda hyresreferenser samt inte belastas av betalningsanmärkningar hos kronofogden. Om kontrollen inte visar på några anmärkningar kontaktar vi Dig och gör upp en tid för kontraktsskrivning.


Prenumeration

Det finns möjlighet att prenumerera på lediga p-platser, du får då information via mail när det finns p-platser som stämmer överens med dina önskemål. Observera att mailet inte är ett erbjudande utan du måste själv logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats. och anmäla ditt intresse för p-platsen om du ska ha möjlighet att få ett erbjudande.

På sidan med dina personliga uppgifter finns en ruta som du kryssar i om du vill prenumerera på information. Glöm inte att kontrollera att din e-postadress är korrekt.


Avregistrering av ansökan

När du har skrivit kontrakt på en p-plats kommer din intresseanmälan automatiskt att avregistreras.

Du kan registrera dig i kön direkt igen och samla poäng men ansökan om ny p-plats kan göras först efter ett år.

Publicerat av: Birgitta Andersson 2023-10-23