Överlåtelse av köpoäng

Ändrade uthyrningsregler angående överlåtelse av poäng.

Nu öppnar vi upp för möjligheten att en förälder kan överlåta sin köpoäng till en ungdom hemmahörande i hushållet. Mottagaren av poängen ska ha fyllt 18 år och måste vara registrerad i bostadskön. Överlåtelse av poäng från förälder kan ske fram till dagen innan mottagaren fyller 25 år. Överlåtelse av poäng får ej ske vid upprepade tillfällen.

Köpoäng som överlåts, överlåts i sin helhet. Det går ej att överlåta endast delar av sin köpoäng eller dela upp denna. Det är inte heller möjligt att återta poäng som överlåtits. Mottagaren kan endast ta emot poäng från en förälder.

För att få överlåta sina poäng ska man ha stått som vårdnadshavare till mottagaren fram till att denne fyllt 18 år och både givare och mottagare ska vara skrivna i Härjedalens kommun. Det går ej att överlåta eventuella ”inflyttarpoäng” som fåtts genom beviljad arbetsförtur.

Vid eventuell kontraktsskrivning nollställs poängen och den som erhållit lägenhet kan ej söka ny lägenhet hos Härjegårdar förrän efter tolv (12) månader. Det är dock möjligt att registrera om sig i kön för att på nytt börja samla poäng direkt efter kontraktsskrivningen.

För givaren nollställs poängen i samband med poängöverlåtelsen men denne står kvar i kön och fortsätter samla nya poäng. För att stå kvar i kön gäller för samtliga att man måste uppdatera sin ansökan (logga in på sin sökprofil) en gång per år.

För att ansöka om överlåtelse av köpoäng fyll i nedanstående formulär och skicka till Härjegårdar

Länk till ansökningsformulär för överlåtselse av köpoäng Pdf, 130.8 kB, öppnas i nytt fönster.


Publicerat av: Birgitta Andersson 2022-10-19