Så söker du lägenhet

Härjegårdars uthyrningsregler/policy

Ansökan via vår hemsida

För att kunna få erbjudande på en lägenhet hos Härjegårdar Fastighets AB måste du först registrera dig på Mina sidor här på vår hemsida.

Har du inte möjlighet att fylla i en ansökan själv på vår hemsida är du välkommen att besöka vårt kontor på Fjällvägen 5 i Sveg. Där har vi tillgång till en dator som du kan få låna. Vi hjälper gärna till om det behövs.

Kontakta oss i förväg på telefon 0680 - 169 50 och boka en lämplig tid för besöket.


Din personliga PIN-kod

När din ansökan registrerats hos oss kommer den PIN-kod du valt till dig via e-mail. Med din PIN-kod loggar du in på din personliga sida där du själv bevakar utbudet av lediga lägenheter och anmäler intresse.

Här kan du också se vad som händer med den lägenheten/erna du har visat intresse för. Du kan här se om det är du eller någon annan sökande som har blivit tilldelad lägenheten. Det är den som svarar ja efter visning och har flest ködagar som blir tilldelad lägenheten.


Kötid

Som sökande hos oss räknas kötiden per dag.


Uppdatera din ansökan

För att vi ska ha aktuella uppgifter och för att du ska kunna stå kvar som bostadssökande måste din ansökan uppdateras en gång per år. Ansökan uppdateras automatiskt varje gång du loggar in med personnummer och PIN-kod  på Mina sidor. Sökande som inte uppdaterar sin intresseanmälan inom 12 månader rensas bort och intjänade poäng förloras.


Aktiv sökande

Du bevakar vårt utbud av lediga lägenheter genom att logga in på Mina sidor med ditt personnummer och din PIN-kod. Söker du aktivt lägenhet kan du prenumerera på lediga lägenheter, läs mer om det under prenumeration.


Publicering av lägenhet

När en lägenhet blir uppsagd publiceras den på vår hemsida under 7 dagar. 

Som inloggad på Mina sidor kan du alltså följa hela uthyrningsprocessen för de lägenheter som du anmält intresse för. Sökande måste själv bevaka vilka lägenheter som blir lediga.  


Erbjudande om visning

De 5 sökande som har flest ködagar och som anmält intresse för lägenheten blir erbjuden att få titta på lägenheten. Det är den som har flest ködagar och som svarat ja som får kontraktet på lägenheten.

Vi gör en kreditkontroll och förvissar oss om att Du har inkomst, goda hyresreferenser samt inte belastas av betalningsanmärkningar hos kronofogden. Om kontrollen inte visar på några anmärkningar kontaktar vi Dig och gör upp en tid för kontraktsskrivning.


Prenumeration

Det finns möjlighet att prenumerera på lediga lägenheter, du får då information via mail när det finns lägenheter som stämmer överens med dina önskemål. Observera att mailet är inget erbjudande utan du måste själv logga in på mina sidor och anmäla ditt intresse för lägenheten.

På sidan med dina personliga uppgifter finns en ruta som du kryssar i om du vill prenumerera på information. Glöm inte att kontrollera att din e-postadress är korrekt.


Avregistrering av ansökan

När du har skrivit kontrakt på en lägenhet kommer din intresseanmälan automatiskt att avregistreras.


Spärrad ansökan

Din ansökan kan bli spärrad så att du inte kan söka bostad hos oss. Du meddelas detta per brev eller mail.

Publicerat av: Birgitta Andersson 2023-10-23