Senioren

Härjedalsgatan 11 B Sveg, Senioren

Senioren på Härjedalsgatan 11 är Härjegårdars hus för seniorboende i Sveg.

Fastigheten är byggd 1988 och har 48 lägenheter i olika storlekar. Alla lägenheter har inglasad balkong eller uteplats.
Se i menyn till vänster för planritningar.
Hiss finns i huset. 
Tvättstugor finns lättillgängligt på varje plan.
Varmgarage finns i källarplanet.
Husdjur är välkoma.

För att hyra en lägenhet här ska du ha fyllt 65 år.

Intresseanmälan för seniorlägenhet kan göras genom att du registrerar dig här på Härjegårdars hemsida. Du ställer dig då i samma kö som för övriga lägenheter. Alla över 16 år kan registrera sig i bostadskön kostnadsfritt och börja samla poäng per dag. När du fyllt 65 år kan du anmäla intresse för seniorbostad.

Registrera dig i bostadskön och läs mer på vår webbsida om att söka bostad.

Du kan också kontakta Härjegårdars uthyrningsavdelning telefon 0680 - 169 60 för hjälp och mer info.

Projekt för att utveckla och förbättra Senioren

Härjegårdar driver just nu ett projekt för att utveckla Senioren. - Vi vill skapa ett hemtrevligt boende för den friska och aktiva pensionären som söker samvaro, trivsel, trygghet och aktivitet med personer i sin egen ålder. I första hand handlar det om att göra Senioren i Sveg attraktiv för äldre och vara ett alternativt boende för äldre hyresgäster, med eller utan hemtjänst. Konceptet borde i förlängningen kunna utvecklas vidare på andra orter i Härjedalen, säger Hans Heuser, vd för Härjegårdar.

Senioren har parkering i varmgarage i källarplan med hiss upp i huset, förråd till varje lägenhet, möjlighet till egen tvättmaskin i lägenheten och tvättstuga på varje plan, låsta portar kvällar och helger och gemensamhetslokaler för aktiviteter.

Härjegårdar har bjudit in pensionärsföreningarna och de som bor i huset att delta i utvecklingen av ett framtida seniorboende. På grund av coronaviruspandemin har enkäter använts. Planen är att möta pensionärsföreningarna under hösten för att diskutera hur de kan bidra med regelbundna aktiviteter i Senioren och som motprestation erbjudas lokaler för sina verksamheter i fastigheten.

Många av de önskemål som kom fram i enkäten finns redan i Senioren: God tillgänglighet i lägenheterna, inglasade balkonger, hiss, parkering i källaren med hiss upp lägenhetsplanet, rikt utbud av tv-kanaler och bra internet , säger Hans Heuser.

Han hoppas kunna erbjuda kommande hyresgäster att i viss utsträckning kunna påverka sitt boende, till exempel färg och tapeter på väggar och golvmaterial i vissa rum.

Mycket av det som kommit fram i enkätsvaren känns fullt rimligt att genomföra. Några saker måste studeras närmare; möjligheter till matservering även för personer utan hemtjänst. Härjegårdar för en dialog med kommunens kostenhet och arbetsmarknadsavdelningen för att försöka hitta en lösning, säger Hans Heuser.

Härjegårdar driver projektet i samarbete med kommunens socialtjänst, kostenhet och arbetsmarknadsavdelning.

Tanken är att dialogen med pensionärsföreningarna intensifieras genom möten under hösten.

Det ska bli kul att höra på vilket sätt de är intresserade av att vara med och bidra med aktiviteter i framtidens seniorboende, säger Hans Heuser.

Foto på innergård Senioren i Sveg
Publicerat av: Birgitta Andersson 2021-02-05