Sörgårdsgatan 33 med flera adresser

Försäljning av bostadsfastigheten Ulvkälla 6:79

Härjegårdars styrelse har fattat beslut om att fastigheten Ulvkälla 6:79, med bostadsadresserna Sörmovägen 4 och Sörgårdsgatan 33A – 41B ska säljas. Det formella beslutet togs vid styrelsemötet den 15 februari 2023.

Anledningen till försäljningen beror på Härjegårdars långsiktiga plan för att skapa en stabil ekonomi över tid. Planen omfattar bl.a. lösgörande av kapital för amortering av lån och för finansiering av framtida fastighetsunderhåll.

Vid den här typen av fastighetsförsäljningar följer befintliga hyresavtal med som en förutsättning för fastighetsaffärens genomförande. Varje hyresgäst har besittningsrätt över sin lägenhet, något som är reglerat i lagstiftningen (Jordabalken). Ingen hyresgäst kommer tvingas att flytta för att en bostadsfastighet byter ägare.

Utöver pris, kommer även mjuka parametrar som syfte, affärsidé och föreslagna utvecklingsplaner att utvärderas när fastigheten ska säljas. Försäljningsprocessen kommer att påbörjas inom kort, bl.a. via annonsering i digitala media, dock är det ännu oklart när fastigheten kommer att säljas.

................................................................................................................................................................................................

 

På andra sidan Ljusnan ligger den del av Sveg som kallas Ulvkälla. Här ligger skidstadion med elupplysta skidspår och asfalterad rullskidbana.

Sörgårdsgatan 35 i SvegFörstora bilden

Sörgårdsgatan 35

I det här området finns 15 lägenheter i storlekarna 1 rum och kök , 1 rum och kök+sovalkov samt 2 rum och kök.
Lägenheterna ligger i radhuslängor med 2 lägenheter i varje. Mellan lägenheterna finns lägenhetsförråden.

Avstånd härifrån till centrala Sveg, ca 2 km.

Värme, hushållsel och varmvatten

Värme, hushållsel och varmvatten betalas av hyresgästen direkt till elleverantören.

Parkering

Parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra.

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga finns.

Avfallshantering

Soptunnor för hushållssopor finns på gården.

Återvinningsstation för glas, papper, plast och metall finns vid Konsum och korsningen Järnvägsgatan och Härjedalsgatan.

Se öppettider hos återvinningscentraler för grovsopor och farligt avfall på Vatten och miljöresurs webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerat av: Birgitta Andersson 2023-09-04